Update iOS verhelpt bug die iPhones deed crashen

Apple heeft een update van iOS vrijgegeven die een bug waardoor sommige iPhones steeds crashten moet fixen.

Het gaat om een probleem met het systeem dat zorgt voor dagelijkse herinneringen van bepaalde apps op je iPhone. Je iPhone crasht niet helemaal, maar het beginscherm met de icoontjes voor de apps wordt om de zoveel tijd opnieuw geladen. Je iPhone is dan even onbruikbaar. Als het scherm weer geladen is, moet je je toegangscode invoeren.

Veel klachten

Het probleem doet zich voor na 0.15 uur op 2 december, afgelopen nacht dus. Op social media en op websites als Reddit wordt massaal over de bug geklaagd. Ook de helpdesk van Apple wordt platgebeld. Apple heeft inmiddels de update iOS 11.2 vrijgegeven, waarmee het probleem verholpen wordt. 

Updaten

Update je besturingssysteem naar iOS 11.2. Als je iPhone er nog niet om gevraagd heeft, ga je naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update om de nieuwe software te installeren. 

Kun je iOS 11.2 nog niet installeren, dan is de beste oplossing om de meldingen van alle apps met dagelijkse herinneringen uit te zetten. Als dat niet lukt, zonder dat de iPhone steeds crasht, kun je de datum tijdelijk een week terugzetten. Het is wel verstandig na het uitzetten van de meldingen de datum weer goed te zetten, omdat veel apps niet goed werken met een onjuiste datum. 

Deel dit artikel of reageer